vrijdag, 23 augustus 2024 08:36

Waarom wonen in de streek rond Putte een goed idee is

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De zoektocht naar een geknipte en betaalbare woning wordt steeds moeilijker. Er is vaak veel concurrentie waardoor prijzen hoog oplopen, zeker in de populaire grootsteden en randgemeenten. Maar wat verderop ligt je droomwoning misschien wel op je te wachten! Jouw ervaren vastgoedmakelaar geeft je graag advies.

Met ons kantoor in Putte weten we als geen ander dat het hier mooi wonen is. Niet alleen in Putte zelf, maar ook in de ruime regio errond. Al jaren helpen we mensen bij het vinden van hun droomwoning in deze prachtige streek, die tal van voordelen biedt. We willen niet te chauvinistisch zijn, maar zetten onze bakermat toch graag even in de spotlights. Want dat verdient ze wel degelijk.

Locatie, ligging en plaatsing

Laten we beginnen met de drie zaken die nog steeds het belangrijkste zijn bij de aankoop van een woning: locatie, ligging en plaatsing. Ondanks je in deze regio misschien wat het gevoel krijgt onder de kerktoren en landelijk te wonen, sta je met de auto binnen het uur in verschillende Vlaamse grootsteden. Antwerpen, Mechelen, Brussel, Hasselt, Leuven … Een ideale uitvalsbasis dus.

Je hoeft echter niet naar deze grootsteden te kijken om leuke plekken te vinden. In Putte en haar deel- of randgemeentes alleen al vind je verschillende leuke cafés, restaurants en verborgen parels. Denk bijvoorbeeld aan het amfitheater in de Ixenheuvel, waar geregeld openluchtvertellingen en -concerten georganiseerd worden. Het nabijgelegen Bieswater, een kalme visvijver, is dan weer een ideale plek om tot rust te komen. Ook op de Beerzelberg, het hoogste punt van de provincie Antwerpen, kan je nog een ontspannend wandelingetje maken. Die rust vind je ook in ’t Ven, Cassenbroek en Mispeldonk, de natuurreservaten in het nabijgelegen Bonheiden. En via het netwerk van de Fietsknooppunten kan je langs pittoreske landwegen de verborgen parels ontdekken van de kern en de deelgemeentes Peulis, Beerzel en Grasheide.

Het geknipte moment

Ondanks de goede ligging blijft het prijskaartje van een woning in deze regio nog haalbaar voor vele gezinnen, zeker voor de kwaliteit van woningen die er te vinden valt.  De woningen in de rustige zijstraten zijn iets prijziger dan deze langs de drukke invalswegen, maar Putte blijft een wat verborgen parel waar je nog steeds voordeliger een woning op de kop kan tikken in vergelijking met aangrenzende gemeentes als Bonheiden en Keerbergen.

Het is daarom misschien wel het ideale moment om deze regio te overwegen bij de aankoop van je nieuwe woning. En met onze jarenlange ervaring kennen we de streek natuurlijk als onze broekzak en brengen we je makkelijk op het spoor van de beste panden.

Nog niet overtuigd van wonen in de regio rond Putte? Of net wel en schakel je graag de hulp in van een immokantoor dat met zorg en een persoonsgebonden advies helpt bij het vinden van je droomwoning? Neem dan contact op met Immo Vercammen of kom de regio zelf eens ontdekken tijdens een bezoek aan ons hoofdkantoor. U weet intussen wel waarom…

Lees 197 keer Laatst aangepast op vrijdag, 23 augustus 2024 08:47

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.