donderdag, 26 september 2024 13:14

Een woning kopen in de herfst/winter, is dat wel een goed idee?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 Je hebt het vast al eens gehoord: de lente is het vastgoedseizoen bij uitstek. Maar wat dan met je zoektocht tijdens de herfst en winter? Geen zorgen: ook dan kan je jouw droomwoning vinden of je pand verkopen. We geven je alvast enkele tips.

Sommige verkopers wachten op het voorjaar om hun woning op de markt te zetten, al is er ook in de herfst en winter nog ruime keuze als koper. De dagen zijn wat korter en donkerder, waardoor buitenruimtes zoals tuinen niet optimaal presenteren. Hierdoor komen woningen soms niet volledig tot hun recht. Maar: een betrouwbare vastgoedmakelaar vindt voor jou het ganse jaar door geschikte panden. Je geniet bovendien van verschillende, ietwat verdoken voordelen.

Realistisch aankopen

Het herfst- en winterseizoen biedt namelijk enkele opportuniteiten. Woningen genieten dan minder van natuurlijk (zon)licht, maar je krijgt wel een realistischer beeld van de staat van het huis. Is alles in orde qua isolatie – voelt het huis kil of koud? Geen lekken in het dak of vocht in de muren die zichtbaar worden tijdens nattere periodes? Elk seizoen heeft zo zijn troeven: in de zomer is een buitenruimte een extra troef, in een winterperiode kan de gezelligheid binnen net scoren.

Het ‘beperktere’ aanbod en minder concurrentie met andere (ver)kopers maken ook dat je wat geduld kan uitoefenen bij het vinden van de geschikte woning. Niet panikeren wanneer je niet snel vindt wat je zoekt. Neem je tijd, overloop al je opties en maak zo de juiste keuze.

Voel je het kriebelen om op zoek te gaan naar jouw droomwoning? Wacht dan zeker niet tot het drukke voorjaar. Neem een voorsprong op anderen en neem vooral de tijd om de juiste beslissing te maken. Wij staan je uiteraard graag bij om dat mogelijk te maken, tijdens elk seizoen! U weet intussen wel waarom…

 
 
Lees 110 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 september 2024 13:28

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.


Meer in deze categorie: « Vastgoedtip: plaatsbezoek